Nieuwe responsive website YoungLinkVorige week ging de nieuwe website voor YoungLink live. YoungLink had al een prachtige website, maar deze was niet geschikt voor mobiele telefoons en tablets. De nieuwe website die wij maakten is dat wel. De website is nu volledig responsive. Bekijk deze website en ontdek de voordelen van een volledige responsive website.Over YoungLink

In 2008 is YoungLink opgericht met als doel om Young Professionals, die werken of afstuderen bij een Noorderlink organisatie, in het Noorden van Nederland te behouden. Wat YoungLink precies doet en is, kun je hieronder lezen.

YoungLink is een actief netwerk voor Young Professionals die werken of afstuderen bij een van de Noorderlink organisaties. Laagdrempelig netwerken, persoonlijke ontwikkeling en kennismaken met de veelzijdigheid van de noordelijke arbeidsmarkt staat centraal.

YoungLink bestaat sinds november 2008 en is opgericht onder de vlag van Noorderlink. Met het doel om jong talent in het noorden te behouden in het achterhoofd, biedt YoungLink een netwerk voor ambitieuze Young Professionals tot 35 jaar met een HBO/WO diploma en werkend of afstuderend bij een Noorderlink-partner.

Maandelijks worden er activiteiten georganiseerd om jou als Young Professional de kansen van de Noordelijke arbeidsmarkt te laten zien, je als persoon verder te blijven ontwikkelen en je netwerk uit te breiden. Daarnaast is uitwisseling van kennis tussen de verschillende Noorderlink-partners belangrijk. YoungLink is breed georiënteerd en richt zich op alle onderwerpen die interessant zijn voor haar doelgroep.

Ons motto is gebaseerd op het boek ‘The big five for life’ van John Strelecky. Hierin wordt duidelijk dat een bepaald doel bereikt wordt met de vraag “Wie kan mij helpen mijn doel te bereiken?” Het belang van een goed netwerk komt hierin tot uitdrukking. Het motto van YoungLink luidt daarom:

“It’s important what you know, but it’s more important who you know”De voordelen van de nieuwe responsive website voor YoungLink

De website van YoungLink is volledig responsive, wat betekent dat de website automatisch schaalt bij verschillende schermresoluties voor desktop computers, tablets en smartphones. De website is nu beter te lezen op mobiele telefoons en tablets. Door de verbeterde leesbaarheid zullen YoungLink-leden de website vaker raadplegen. Leden zijn beter geïnformeerd en zijn beter op de hoogte van de activiteiten. Een ander voordeel is de verbeterde vindbaarheid van de website. Zoekmachines als Google geven websites, die een mobiele weergave ondersteunen, voorrang in zoekresultaten op websites die geen specifieke mobiele weergave hebben.


Eigenschappen van de nieuwe YoungLink website

Om de YoungLink website responsive te maken, kozen wij voor het Bootstrap framework in combinatie met het jQuery framework. De combinatie van Bootstrap en jQuery biedt een betrouwbare basis voor professionele responsive websites. Naast Bootstrap en jQuery maakt de website gebruik van HTML5, CSS 1 / CSS 2 / CSS 3, Javascript, PHP en MySQL. Om de YoungLink website te beheren, is de website gekoppeld aan het Content Marketing Systeem 'Neosense'.


De website bevat naast de standaard tekst-, afbeelding- en video-elementen een afbeeldingen-carrousel voor een geanimeerde weergave van evenementfoto's, een weblog-functionaliteit voor het weergeven van toekomstige activiteiten, en een weergave van activiteitsverslagen. Op de homepagina zijn verder live Twitter feeds te zien en een agenda om YoungLink-leden te informeren over de laatste bijeenkomsten.


Het beheer van de YoungLink website

De website van YoungLink wordt beheerd met Neosense. Neosense is software om YoungLink te ondersteunen bij haar Content Marketing activiteiten. Bij Neosense draait het om content tot leven brengen. Pakkende teksten plaatsen, heldere tabellen opmaken, frisse afbeeldingen en inspirerende video's op de website of weblog publiceren, en dat zonder gedoe. Het resultaat wordt automatisch gepresenteerd in een responsive design voor desktop computers, tablets en smartphones.Met Neosense kan YoungLink een onbeperkt aantal webpagina's aanmaken en ordenen, berichten over activiteiten Nieuwe responsive website YoungLinkschrijven en landingspagina's publiceren. Neosense ondersteunt speciale tablet en smartphone elementen als responsive YouTube video's, responsive tabellen, responsive afbeeldingen, en responsive formulieren. YoungLink beheert de eigen responsive website geheel zelfstandig en dat zonder technische kennis.


Wil jij ook een website zoals YoungLink laten ontwikkelen?

Ben jij net als YoungLink geïnteresseerd in een responsive website? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak of bekijk onze website portfolio voor meer projecten. Wij denken graag met je mee en kunnen je helpen met de ontwikkeling van een responsive website die past bij jouw wensen. Neem contact met ons op via 050 - 211 00 55.


Bronnen

Bootstrap framework

jQuery framework

Neosense Content Marketing Software

YoungLink websiteGearchiveerd in de categorie: projecten

Voorzien van de labels: responsive, websites, neosense, bootstrap, jquery, html, css, javascript, php, mysql